fbpx

A 8 legjobb digitális eszköz kisvállalkozások számára

digitális átalakulás

Ahhoz, hogy 2023-ban versenyképes maradjon, digitalizációra van szüksége. A digitálisan fejlett vállalatok 45%-os bevételnövekedést tapasztalnak, és ennek jó oka van. A digitális átalakulás lehetővé teszi a vállalkozások számára az ismétlődő folyamatok optimalizálását, a csapatok koordinálását és az ügyfelek problémáinak hatékonyabb megoldását.

A jó hír az, hogy nem kell technológiai szakértőnek lenni ahhoz, hogy vállalkozását átvigye a digitális átalakulási folyamaton. Rengeteg olyan eszköz létezik, amely elősegíti a digitális átalakulást a különböző üzleti területeken.

De mit jelent a digitális átalakulás?

A digitális átalakulás a technológia bevezetésének folyamata az üzleti élet minden területén. Sikeres alkalmazása nagymértékben befolyásolja a szervezeti felépítést és a működési folyamatokat.

A teljes digitális átalakulás csak a szervezeti folyamatok és a céges kultúra teljes megváltoztatásával érhető el. Az út során felelős vezetőket kell kijelölnie, új munkafolyamatokat kell bevezetnie, dokumentációt kell készítenie, ki kell képeznie az alkalmazottakat, és hosszú távon ellenőriznie kell a stratégia végrehajtását.

Kezelje a digitális átalakulást egy új szokás kialakításának első lépéseként. Az alkalmazottai valószínűleg nem lesznek olyan izgatottak a közelgő változások miatt, mint Ön. Ellenállással és általános szkepticizmussal kell szembenéznie. De ez nem tart sokáig, ha egyértelműen közli az új technikák előnyeit, és lehetővé teszi számukra, hogy a legtöbbet hozzák ki a digitalizációból.

Több ezer olyan üzleti eszköz létezik, amelyeket kifejezetten kisvállalkozások számára terveztek. Ha ezek közül az üzleti eszközök közül akár csak egyet is kihasználunk, az lehet az első lépcső a siker felé vezető úton.

Ezek 2023 legjobb kisvállalkozási eszközei

Ezek az eszközök leegyszerűsítik vállalkozása minden területét, például a tartalomkészítést, az elemzést, az értékesítést, a kommunikációt, a marketinget és még sok mást.

1. Google vállalkozásprofil (Google Cégem)

A Google Cégem kétségtelenül az egyik legfontosabb ingyenes üzleti eszköz, amely a helyi vállalkozások számára elérhető és percek alatt beállítható.

A profilja ellenőrzése után vállalkozása adatai közvetlenül a Google Keresőben, a Térképadatok alatt találhatók. Potenciális ügyfelei könnyebben találják meg Önt a térképen, meglátogathatják a webhelyét, telefonálhatnak Önnek, valamint egyszerűen olvashatnak és írhatnak véleméyneket az Ön szolgáltatásairól.

A helyi vállalkozások sikeresen használhatják a SEO (keresőmotor-optimalizálás) eszközt a webhely forgalmának, valamint a hagyományos vagy online áruház látogatottságának növelésére.

Ez az eszköz egy kiváló ingyenes marketingeszköz, amellyel több leadet és értékesítést érhet el helyi vállalkozása számára.
A Google cégprofil használatának megkezdéséhez ezt az oktatóvideót ajánljuk.

2. Google hirdetések (Google Ads)

Ez egy pay-per-click (kattintásonként fizetendő) hirdetési platform, amely segít hirdetéseket indítani a Google-on. Ennek a használatával akár a Google kereső első oldalán is megjelenhet a vállalkozása. (A legtöbb internet felhasználó csak az első találati oldalt nézi meg.)

A Google Ads használatával percek alatt létrehozhat szöveges hirdetéseket és csak a hirdetésekre leadott kattintásokért kell fizetnie.

Minden olyan vállalkozónak, aki növelni kívánja a márkája ismertségét és javítani kívánja az értékesítést, érdemes elkezdeni a Google Ads hirdetések használatát.

Ebben a videóban részletes útmutatót találunk a Google Ads beállításáról.

3. CRM rendszer

Maga a szó customer relationship managementet, vagyis ügyfélkapcsolat-kezelést jelent, de ennél sokkal többről szól. Egy CRM-rendszer átláthatóságot, kiszámíthatóságot, stabilitást és növekedést hoz a cégébe, teljes mértékben a cégére szabható és egyfajta irányítópultként funkcionál.

A CRM szoftver segít kapcsolatban maradni a potenciális ügyfelekkel, a meglévő ügyfelekkel és beszállítókkal, ezen kívül segít a folyamatok egyszerűsítésében a vállalkozáson belül. Sokféle ingyenes és fizetős CRM szoftver elérhető a magyar piacon, a Mini CRM oldalán bővebben tudnak tájékozódni a rendszerről, annak használatáról és előnyeiről.

4. Canva

A Canva egy ingyenes és könnyen használható grafikus tervezőeszköz kezdők számára.

Az előre elkészített sablonok segítségével gyorsan létrehozhat bármilyen marketinganyagot, beleértve a Facebook-bejegyzéseket, Instagram-bejegyzéseket, sztorikat, bannereket, szórólapokat, e-könyveket, posztereket és prezentációkat.

Ezeket a sablonokat szakemberek készítik, és mindössze annyit kell tennie, hogy személyre szabja őket márkájának és tervezési preferenciáinak megfelelően.

Számtalan oktatóvideó található a neten teljesen kezdő szinttől a profibb megoldásokig, ez a videó az alapokat mutatja be lépésről lépésre.

5. Invideo

Az Invideo egy videószerkesztő szoftver, és az egyik legjobb üzleti eszköz kisvállalkozások számára, mivel a videós tartalmak népszerűsége a képes tartalmakkal szemben töretlen. Előre elkészített videósablonjaival percek alatt professzionális üzleti videókat rögzíthet, melyek széles (16:9), négyzet (1:1) és függőleges (9:16) méretben készülhetnek.

Ebben az angol nyelvű videóban több videókészítő szoftver alapjait is megismerhetjük.

6. Google Analytics

A Google létrehozta ezt az ingyenes elemző eszközt, amely segít nyomon követni, mérni és megérteni, hogyan teljesít webhelye. Segít meghatározni, hogy kik a látogatói, mik a forgalmának a forrásai, mennyi időt töltenek a látogatók a webhelyén és sok más hasznos adatot lekérdezhetünk.

Ha teljesen kezdőként szeretné elsajátítani a Google Analytics szolgáltatást, tekintse meg ezt az oktatóanyagot.

7. Levelező rendszer

A legfontosabb online üzleti eszközök egyike az e-mail küldő rendszer, mint például a Mailchimp és a MailerLite. Célja az e-mail marketing lista felépítése és minden kapcsolódó e-mail marketing tevékenység (rendszeres hírlevél, friss akciók, személyre szabott ajánlatok küldése, értékelés és vélemény kérése ügyfeleinktől).

Kezdő és kisvállalkozások számára remek megoldás a MailChimp vagy a MailerLite, ebben a videóban részletes segítséget kapunk a levelezőrendszer használatához.

A MailChimp és a MailerLite használatával automatizált e-mail munkafolyamatokat állíthat be az ügyfelek bevonására, az elhagyott bevásárlókosarak visszaállítására, a termékek bemutatására vagy a kedvezmények népszerűsítésére.

8. Google Workspace

Az utolsó digitális üzleti eszköz, amelyet bemutatunk, a Google Workspace.

Ez egy minden-az-egyben platform, melynek használatával automatizálhatja az üzleti e-maileket és az egész csapatával együttműködve alkalmazhatják a termelékenységnövelő eszközöket. Ilyen eszközök például az Oldalak (Sites), a Drive, a Chat, az Űrlapok, a Táblázatok, a Naptár, a Diák, a Gmail, a Dokumentumok, a Naptár és még sok más.

Emellett a Google Workspace segítségével bővíthető felhőtárhelyet is kap. Ezt az eszközt bárhonnan, bármikor, minden eszközről elérheti.

Ezen az oldalon további betekintést nyerhet a Google Workspace-be.

Összefoglalás

Amint azt korábban említettük, a digitális platformok elengedhetetlenek egy vállalkozás fejlődéséhez. Elősegítik a pozitív változásokat és ösztönzik az új digitális eszközök bevezetését, amivel fejleszthetjük az alkalmazottak teljesítményét, a cég sikereit és az ügyfélélményt.

Cégvezetőként ki kell választanunk a vállalkozásunk számára legfontosabb és legmegfelelőbb eszközöket és lépésről lépésre be kell vezetni a cég mindennapjaiba. Biztos lehet benne, hogy hosszú távon mindenképp profitálni fog az új eszközök bevezetésével.

(A bejegyzés az alábbi források felhasználásával készült:
https://stewartgauld.com/top-digital-tools/

https://whatfix.com/blog/digital-transformation-tools/)

Kapcsolódó hírek

Közösségre kapcsolva 2023 – MEGHOSSZABÍTVA

A kerületi lakosok kérésére az Önkormányzat meghosszabbította a 2023-as Részvételi Költségvetésben résztvevő pályázatokra leadható szavazatok határidejét. Az új határidő 2023 június 30. Éljen mindenki a lehetősséggel, hiszen minden évben remek ötletek valósulnak meg, amelyek az itt élők életét könnyíti meg.

IV. Üzleti reggeli és konzultáció a válsághelyzet kezeléséről

A 2023-as évben először szervezett üzleti reggelit Budafok-Tétény Általános Ipartestülete. A már hagyománynak számító reggeli alkalmával olyan fontos témákat is  megvitattak  a résztvevők, mint az egekbe szökő infláció, az energiaválság és a háborús helyzet miatt kialakult válsághelyzet túlélési technikái. A reggelin több mint 40 cég jelent meg közel 50 fő részvételével.

Ez is érdekelhet

Aktuális

Közösségre kapcsolva 2023 – MEGHOSSZABÍTVA

A kerületi lakosok kérésére az Önkormányzat meghosszabbította a 2023-as Részvételi Költségvetésben résztvevő pályázatokra leadható szavazatok határidejét. Az új határidő 2023 június 30. Éljen mindenki a lehetősséggel, hiszen minden évben remek ötletek valósulnak meg, amelyek az itt élők életét könnyíti meg.

ELOLVASOM »
Aktuális

IV. Üzleti reggeli és konzultáció a válsághelyzet kezeléséről

A 2023-as évben először szervezett üzleti reggelit Budafok-Tétény Általános Ipartestülete. A már hagyománynak számító reggeli alkalmával olyan fontos témákat is  megvitattak  a résztvevők, mint az egekbe szökő infláció, az energiaválság és a háborús helyzet miatt kialakult válsághelyzet túlélési technikái. A reggelin több mint 40 cég jelent meg közel 50 fő részvételével.

ELOLVASOM »
Rendezvény

Gyereknap 2023

Idén is szeretettel várjuk a gyerekeket és az egész családot egy önfeledt, vidám napra. 2023. május 20-án szombaton az Ipartestület szákházának udvarán és a Donszky utcai füves területen 10-15 óráig

ELOLVASOM »
Vállalkozás fejlesztés

10 hálózatépítési tipp vállalkozóknak

A networking, vagyis a hálózatépítés kulcsfontosságú készség, amellyel vállalkozóként növelheti üzleti lehetőségeit. Ha megtalálja a módját, hogy kapcsolatba lépjen a különböző iparágakban dolgozó szakemberekkel, bővítheti a lehetséges partnerek, mentorok és potenciális ügyfelek hálózatát. Tanulja meg kamatoztatni a hálózati stratégiát és növelje üzleti sikereit.

ELOLVASOM »